Arenor för E-sport

Vad är sport kanske många av er tänker? Har du bettat online är du säkert redan bekant med denna moderna tävlingsvariant, men andra kanske inte är lika vana vid begreppet. Det handlar om en typ av tävlingar som sker virtuellt via internet där de tävlande spelar med datorer eller spelkonsoler mot varandra. Spelen kan vara av olika typ och det officiella namnet för denna typ av tävling är e-sport.

Sverige en framgångsrik nation

Sedan e-sportens tidiga år har Sverige som nation haft stor framgång inom e-sportsvärlden. Bland världens bästa e-sportsspelare är flertalet svenskar och det allmänna intresset för e-sport har ökat avsevärt under de senaste fem åren. Tillsammans med Kina, USA och Sydkorea positionerar sig Sverige i toppen. Ett bevis för att e-sport börjar bli mer accepterat i sportsverige är e-sportstjärnan HeatoNs deltagande i Mästarnas mästare.

E-sporten sprids snabbt som vinden även globalt sett och då också till andra länder med betydligt större invånarantal än Sverige. I Spanien har exempelvis storklubben Real Madrid hintat om att en e-sportsarena är på G i anslutning till Santiago Barnabéu – ett tydligt bevis för att e-sporten är på stark tillväxt i Europa.

Svenska e-sportarenor

Stora turneringar äger rum både i Sverige och på andra platser, men e-sportens spridning innebär att fler arenor och anläggningar kommer att behövas. Därför kan vi med ganska stor säkerhet ana att nya arenor med fokus på e-sporten är på G även i Sverige.

Antalet e-sportutövare bland barn och ungdomar växer för varje år och för att hålla sporten vid liv krävs arenor och hallar som håller måttet. Faktum är att gymnasieskolor med inriktning mot e-sport dykt upp den senaste tiden – samma koncept som exempelvis klassiska fotbollsgymnasium. Få länder erbjuder ungdomar möjligheten att studera till att bli e-sportproffs på heltid!

En följd av det ökade intresset för e-sport är det stora antal spelbolag som erbjuder betting på olika tävlingar. De erbjuder givetvis mycket annat som spelautomater och andra spel som hos Duelz. Du hittar mängder av svenska online casinon med spelutbud inom en helt egen e-sportsektion.