Friends Arena – Nationalarenan

Som Sveriges nationalarena är Friends Arena i Stockholm en viktig symbol för svensk idrott och även andra stora arrangemang. Här andas hela arenan innovation med fokus på upplevelse och Friends Arena är definitivt en multiarena av världsklass.

Vad gör Friends Arena till en världsarena?

Framför allt är det den moderna twisten på hela arenan i sig med smart kommunikationsteknik, besöksvänligt upplevelsefokus och det moderna utseendet som gör Friends Arena till en världsarena. Här kan du räkna med fri och bra sikt oavsett var i arenan du sitter. Dessutom erbjuds en unik närhet till arenagolvet, vilket garanterar en upplevelse på hög nivå oavsett vilken typ av arrangemang det rör sig om.

Fakta om Friends Arena

Sveriges nationalarena är belägen i Solna, i ett område som kallas för Arenastaden. Som stadsdel går den att betrakta som ett ytterst modernt område – faktum är att Arenastaden sägs vara den mest moderna i sitt slag i norra Europa. I direkt anslutning ligger Quality Hotel Friends samt ett av Skandinaviens allra största shoppingcenter. Här bjuds det på inte mindre än 224 butiker att shoppa loss i och många restauranger.

Som arena har Friends Arena det som behövs för att stå värd för arrangemang på olika typer av underlag. Arenan bjuder in till event på allt från naturgräs till is och parkett. Taket går dessutom att öppna upp, vilket innebär att alla typer av event, matcher osv kan erbjudas året om – oberoende av väder. Gillar du betting på nätet kommer du garanterat att stöta på just Friends Arena som skådespelsplats för många av stormatcherna du kan spela på.

Totalt sett kan Friends Arena ta emot runt 75 000 åskådare, men inför olika event anpassas denna läktarsiffra. Vid idrottsmässiga arrangemang som fotbollsmatcher är kapaciteten i arenan på max 50 000 sittande arenabesökare, medan det vid konserter kan variera från 12 000 upp till 50 000. Några storstjärnor som uppträtt på Friends Arena är bland annat Beyoncé, Bruce Springsteen, Swedish House Mafia och Coldplay.