Nya Olympia

Efter två år av ihärdigt byggande kunde Nya Olympia i Helsingborg invigas den första april 2017. Idag är Olympiaarenan en av Sveriges mest moderna arenor, och den står värd för både idrott och andra spännande upplevelser. Låt oss berätta lite om så väl det forna Olympia som den Nya Olympiaarenan.

Olympias historia

Det var precis i slutet av 1800-talet som ett företag, vid namn AB Olympia, bildades i Helsingborg – ett namn som var direkt hämtat från 1896 års Olympiska spel i Aten. Cirka fyrtio år senare kom Helsingborgs stad att ta över driften av Olympiaarenan, för att omkring ett decennium senare, 1951, uppföra en helt ny huvudläktare. Med plats för 1400 sittande arenabesökare kunde Olympia toppa läktarsiffrorna under denna tid.

Sverige stod som värd för fotbolls-VM 1958 och turneringsmatcher spelades på just Olympia, som nu även fått en ståplatsläktare. Ett annat idrottsmässigt minne från Olympia, är de fyra världsrekord i friidrott som blivit slagna på arenan. På 1980-talet skulle så Olympia, genom en modern renovering, bli den arena vi på senare tid känner igen från fotbollen.

Efter att ha stått värd för en rad viktiga fotbollsevent under åren, togs beslutet att på nytt renovera Olympia, med avsikten att bygga en av Sveriges finaste arenor. De första spadtagen togs efter Helsingborgs IFs (HIF) sista hemmamatch säsongen 2014 och arenan stod färdig två år senare. Idag kan du njuta av en grym fotbollsstämning på Olympia och som inbitna betting-fantaster rekommenderar vi dig att betta “live” på HIF direkt från läktaren!

Mer än en arena

Idag kan Olympia betrakta sig som mer än bara en arena; den omges nämligen av ett enda stort idrottscentrum. På det så kallade Olympiafältet finns träningsanläggningar med både grus- och gräsunderlag, men även löparbanor. Idrottens hus finns lite norr om arenan och här finns möjlighet att utöva olika idrotter. Helsingborg HC (ishockey) spelar sina hemmamatcher i Olympiarinken som är ett av de nyaste inslagen kring Olympiaarenans område.