Tele2 Arena – en världsarena

Tele2 Arena anses faktiskt vara en av världens mest moderna arenor när det kommer till multifunktion. Det vill säga att arenan i sig bjuder på en maxad upplevelse inom allt från idrott till ren och skär underhållning. Tele2 Arena är en byggnad att vara stolt över med imponerande teknik i minsta detalj.

Årets arena

Ett år efter invigningen av Tele2 Arena kunde arenan stolt ta emot det åtråvärda priset som “Årets arena” – en utnämning i världstävlingen The Statium Business Awards. Några av konkurrenterna som föll mot just vår svenska arena var bland annat de två kända arenorna Madison Square Garden i New York och Wembley i London. Det var framför allt Tele2 Arenas moderna teknik med 600 digitala skärmar, transparent byggnadsfasad och förstaklassiga StadiumVision-teknik som låg bakom denna prestigefyllda vinst.

Njut av internationell fotboll

Är du en passionerad gamblare inom fotboll kan du räkna med att Tele2 Arena bjuder på internationella matcher att betta på. Arenan har nämligen vad som krävs för att uppfylla de regelverk UEFA och FIFA satt upp för internationell fotboll. Spelar Sveriges landslag i fotboll en viktig match på hemmaplan är chansen stor att det är just Tele2 Arena som står värd för arrangemanget. Här får totalt runt 30 000 fotbollsåskådare plats.

Allsvensk fotboll

På Tele2 Arena huserar två av Stockholms professionella fotbollsklubbar; Hammarby Fotboll och Djurgården. Bägge lagen spelar normalt sett sina hemmamatcher i Allsvenskan på arenan och värt att nämna är närheten till spelarna som infinner sig från läktarplats. Har du plats på första bänkrad sitter du nämligen inte mer än sex meter från planens sidlinje!

Stora artister

Som den multiarena Tele2 Arena är har ett flertal storheter inom artistvärlden gästat arenan sedan invigningen den 24:e augusti 2013. Avicii, The Rolling Stones, Robyn och Justin Timberlake är bara några namn på artister som under åren uppträtt på Tele2 Arena i Stockholm. Vid konsertarrangemang tar arenan upp till 40 000 besökare!